Lintopdrachten overslaan Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Van Ostadeschool
Welkom bij de Van Ostadeschool
 

 NIEUWS

 
Bezoek uit Noorwegen en Breda
 
Woensdag 13 maart kreeg de Van Ostadeschool bezoek van scholieren uit Breda en Noorwegen. Deze scholieren waren er in het kader van een uitwisselingstraject. De bewonerstours Schilderswijk had een rondleiding door de wijk georganiseerd en zo kwamen deze ruim 20 scholieren ook bij de Van Ostadeschool op bezoek. Een aantal leerlingen uit groep 7 en 8 hebben verteld over onze 4 grote speerpunten op school: The leader in me, Leer Bewust, de samenwerking met ouders en de samenwerking met de wijkorganisaties.
Hoewel er een tolk aanwezig was om te vertalen in het Engels, konden de meeste kinderen van de Van Ostadeschool heel goed in het Engels vertellen wat er zo leuk is in de wijk en op school en hoe ze werken met portfolio’s om hun leerproces en leerdoelen te volgen. Zo goed Engels, dat de juffrouw er een beetje jaloers op was.
 

Nationale voorleesdag met Wethouder Bert van Alphen
 
Woensdag 23 januari was een speciale dag voor de peuters van onze PRE-school.
Wethouder Bert van Alphen, wethouder Sociale Zaken, Armoedebestrijding en Maatschappelijke opvang en wethouder van het stadsdeel Centrum, kwam voorlezen uit het boek "In de Maneschijn".
Een heel toepasselijk boek, omdat de peuters van juffrouw Imke en juffrouw Gunay, over het thema Ruimte werken.
Het was een hele leuke ochtend, de peuters hebben tot slot samen met de wethouder nog het liedje in de maneschijn gezongen.
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het Team van de Van Ostadeschool wenst iedereen een heel goed 2019 toe!

 


 

Op 23 november heeft Saskia Bruines, wethouder KIJO, de PRE-school van de Van Ostadeschool geopend


 

De Van Ostadeschool is erg trots dat zij is begonnen met het project PRE-school. In dit project worden kinderen vanaf  2,5 jaar leerlingen van de school en het ontwikkelaanbod wordt verzorgd door leerkrachten van de school.

Dit unieke project in de Nederlandse geschiedenis heeft als doel om kinderen te voorzien van een ontwikkelaanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, redzaamheid in taal en rekenen en executieve functies.  Juist in deze belangrijke ontwikkelfase wil de school haar rol nemen om kinderen van optimale ontwikkelingskansen te voorzien.  Hierdoor worden kinderen beter voorbereid op de basisschool en hebben daardoor een grote kans om hun ontwikkelpotentieel te benutten en uit te stromen naar een passende vorm van vervolgonderwijs.

De school heeft toestemming voor dit project in het kader van de pilot regelluwe scholen van het ministerie van Onderwijs. Scholen die meerjarig het predicaat excellent onderwijs hebben ontvangen mogen deelnemen aan deze pilot. ​ 

De Van Ostadeschool interviewt Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag

Zaterdag 18 november was een bijzondere dag voor leerlingen van groep 8 van de Van Ostadeschool. Burgemeester Pauline Krikke kwam, nadat ze in Scheveningen Sinterklaas had ontvangen, naar de Bibliotheek Schilderswijk waar kinderen van de Van Ostadeschool  vragen  hadden voorbereid in het kader van de Week van de Mediawijsheid. De kinderen kregen heel veel informatie over Pauline Krikke: ze heeft een hond waar ze heel graag mee over het strand wandelt en 2 katten. Ze zit op Instagram en ze vindt Den Haag een geweldige stad om burgemeester van te zijn. Ze gaf als tip dat je nooit een foto moet delen op Facebook of Instagram als je niet zeker weet dat iedereen hem mag zien.  En dat je altijd kritisch moet kijken of het nieuws echt is of fake.  En de kinderen kregen uitleg over de prachtige ambtsketen die de burgemeester speciaal had meegenomen voor deze bijzondere gelegenheid.​ 

 

Van links naar rechts: leerling Haganum, Sayfedinne,  Sahil, Pauline Krikke, leerling Onze Wereld, Tamana, Beyza, Fadi, Zehra en Aliriza.​


 

 
Super leuke afsluiting van de kinderboekenweek!
 
Het was een spannende en hele leuke Kinderboekenweek! We hebben veel gelezen, en zijn voorgelezen, met als  finale een voorleeswedstrijd in de gymzaal. Wat een talenten zijn er op de Van Ostadeschool!
 
 


De Van Ostadeschool begint een uniek experiment!

 
Klik op onderstaande link om het hele artikel te lezen:
 
 
 
 
 
3 HBO Coaches op de Van Ostadeschool

 
Drie juffen van de Van Ostadeschool hebben vorige week hun diploma gehaald. Ze zijn alle drie HBO Coach en opleider in de school. Van harte gefeliciteerd! Een geweldige prestatie en aanwinst voor de school en DHS.
 
Van links naar rechts op de foto:
 
Gwen Lloyd, Debby van Rijn en Jacqueline Arts
 
 Cultureel zomerfeest op de Van Ostadeschool
 
Van Amerika naar China, van Spanje naar India en via Frankrijk naar Zuid-Afrika en dan nog even Mali en Brazilië bezoeken.
 
Eerst gingen de groepen onder inspirerende begeleiding workshops volgen over de betreffende landen en gingen daarna een spetterend optreden geven  aan ouders en andere kinderen. Het was een groot succes. We hebben heel veel inspiratie opgedaan! En hebben zin in de vakantie!

 Juf Sanne, kanjer van de Van Ostadeschool, loopt 40 kilometer voor de Vluchtelingen
 
Nacht van de Vluchteling

 
In het weekend van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2017 organiseerde Stichting Vluchteling voor de achtste keer de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop van 40 kilometer in het holst van de nacht. Het doel van deze sponsorloop is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

 
Onze eigen juffrouw Sanne heeft deze nacht 40 kilometer gelopen van Rotterdam naar Den Haag. Zelf zegt ze: ik voel me betrokken bij mensen die door oorlog en geweld op de vlucht zijn en wil door mee te lopen een kleine bijdrage leveren. Ik heb echt wel af moeten zien tijdens het lopen, 40 kilometer is lang, maar het is gelukt! En veel vrienden en bekenden hebben mij gesponsord.

 
Wij zijn allemaal super trots op Sanne!! Een topprestatie voor een heel goed doel.

 
Op dit moment zijn er 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Er zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest voor oorlog en geweld. Zoals in Syrië, Irak, Servië of Somalië. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Onderdak, voedsel en medische zorg. Naast het ophalen van zoveel mogelijk geld, vragen deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling ook aandacht voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd.
De Nacht van de Vluchteling heeft 1,5 miljoen euro opgehaald.
 
 
 
(Sanne bij de aankomst op de Grote Markt in Den Haag)


 
Afsluiting Kinderraad 2016-2017

 
De kinderraad van de Van Ostadeschool presenteerde deze week aan ouders en leerkrachten alle zaken die zij het afgelopen jaar hebben bereikt. Zo waren ze vertegenwoordigt bij het ministerie van OCenW over kansongelijkheid, hebben meegedacht over de verschillende feesten die in de school werden georganiseerd (Sinterklaas, Kerst). Bovendien waren ze een vraagbaak voor de andere leerlingen op school, hadden een supergrappige moppenpagina en waren onmisbaar tijdens de open dag in maart. Op bevlogen manier hebben ze ouders en belangstellenden rondgeleid door de school.  Complimenten voor jullie kanjers en dank aan de twee superjuffen die jullie zo goed hebben begeleid het afgelopen jaar.
 

 
 

Donderdag 18 mei was een bijzondere dag voor groep 6b

 
De leerlingen hadden een werkstuk gemaakt over een land waarin ze geïnteresseerd waren en hebben dat op heel eigen wijze gepresenteerd aan de ouders en leerkrachten. Met bijvoorbeeld een traditioneel gerecht uit het land, zoals een Russische salade, kroepoek en popcorn, eetgerei, diverse voorwerpen, landkaarten, boeken en heel veel weetjes over de verschillende landen.

De kinderen wisten heel veel over hun gekozen land en konden er heel inspirerend over vertellen. Niet alleen de leerkrachten, maar ook de vele aanwezige ouders hebben met grote bewondering de werkstukken bekeken en ernaar geluisterd.
 
 
 
 
 
 

 

Helden op de Van Ostadeschool

Drie leerlingen van de Van Ostadeschool hebben door daadkrachtig en onverschrokken optreden een klasgenoot geholpen.

Na schooltijd viel Faissel met zijn fiets. Hij kwam erg ongelukkig op  zijn  arm terecht.  Zijn klasgenoten zagen direct dat het helemaal mis was met de arm van Faissel. Zonder aarzelen hebben ze 112 gebeld en zijn moeder. De ambulance was snel ter plekke. De arm bleek op twee plaatsen gebroken en er zijn pinnen ingezet. Door de snelle en adequate actie van onze kanjers was Faissel snel op de goede plek en kon direct hulp gegeven worden. Ook de moeder van Faissel was snel ter plekke, zodat ze, natuurlijk erg geschrokken, mee kon naar het ziekenhuis. Heel terecht ontvingen ze een oorkonde van Meester Gunsch, een leuke attentie van de moeder, applaus van groep 8 en natuurlijk de eeuwige roem. Jullie zijn toppers!!

 

 

Nieuwe teamleider middenbouw

Juf Gwen Lloyd is de nieuwe teamleider van de middenbouw, de groep 3, 4 en 5. Veel succes juf Gwen!

 

Kinderraad adviseert het ministerie van OCW

Op donderdag 26 januari is de kinderraad van de Van Ostadeschool  op bezoek geweest bij het ministerie van OCW. Met een hele speciale bus werden de kinderen naar het ministerie gebracht en kregen een rondleiding door het gebouw. In de vergaderzaal  gaven de kinderen  advies  over beter onderwijs. Een paar adviezen waren o.a. :
-          Meer geld voor kleinere klassen
-          Meer leerkrachten
-          Hulp aan arme kinderen
-          iPads voor alle kinderen
-          Alle kinderen, rijk of arm, moeten gelijke kansen hebben
-          Minder pesten
-          Meer kansen voor ouders om hun kinderen te begeleiden
Eren van de kinderraad: “Het was een hele bijzondere ervaring. Het was erg leuk en ook leerzaam. Niet elk kind kan zomaar bij het Ministerie binnen komen.”
 
 
 
 
 
 
Het leerorkest speelde in Theater de Vaillant tijdens het nieuwjaarsconcert op 19 januari
 
 
  
 

Feestelijke onthulling nieuw logo Van Ostadeschool!

Vrijdag 26 augustus was een bijzondere dag op de Van Ostadeschool. D66 presenteerde hun nieuwe verkiezingsprogramma in de gymzaal van de school. Vele D66 leden bezochten deze bijeenkomst waar Alexander Pechthold het verkiezingsprogramma overhandigd kreeg.
 
Voorafgaand onthulde wethouder van Onderwijs Ingrid van Engelshoven samen met Tweede Kamerlid Paul van Meenen het nieuwe logo van de Van Ostadeschool. Ze werden hierbij geholpen door Yusuf Eymen en zijn moeder.
4de verjaardag en stond die dag symbool voor een leven lang leren op de Van Ostadeschool.
 
We zijn trots op het nieuwe logo: samen leren denken, dat doen we met elkaar op de Van Ostadeschool!
 
 
 
  
4de Brede Buurtcongres op de Van Ostadeschool een groot succes!
 
Op woensdag 15 april organiseerde de Van Ostadeschool in samenwerking met haar Brede Buurtpartners voor de vierde maal het Brede Buurtcongres.
Dit jaar was het thema: Hoi, ik groei. In verschillende workshops is aandacht besteed aan belangrijke fases in de ontwikkeling van het kind. Ouders kregen informatie en tips hoe ze hun kind het beste kunnen ondersteunen.
 
De opkomst was groot. Zo’n 80 ouders waren aanwezig en waren na afloop van het congres enthousiast over wat ze gehoord en geleerd hadden.
 
Het congres werd geopend door de Wethouder van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven.
 
Ouders konden kiezen voor de volgende workshops: Hoi, ik ga naar de voorschool, Hoi, ik ga naar groep 1, Hoi, ik ga naar groep 3, Hoi, ik ga naar de middenbouw en Hoi, ik ga naar de middelbare school.
 
De samenwerkingspartners van de Van Ostadeschool zijn Stichting Jeugdwerk, Zebra Welzijn, Politie Haaglanden, de Gemeente Den Haag, Next projecten en de Openbare Bibliotheek.
 
 
Excellente_school.png 
2012, 2013 & 2014!